,

TMwork #2 - Citizens. Visitors. Community.

25 Octombrie 2017 /  EDUCAȚIE ȘI FORMARE

TMwork #2 - Citizens. Visitors. Community.

Event info
Data
25 Oct 2017
Ora
09:00
Locație
Ambasada

Arta fără public este infertilă și neinteresantă. Pentru a da valoare ideilor, imaginilor sau sunetelor, cineva trebuie să asculte, să privească și să împărtășească.

Când publicul este limitat de educaţie, putere financiară, vârstă sau condiţie socială, arta devine și ea limitată.

Pentru fiecare iniţiativă culturală, instituţională sau independentă este nevoie de o strategie de implicare a publicului. Ne direcţionăm către publicul ce poate fi activat de programul pe care noi îl oferim, prin descoperirea conexiunilor dintre grupuri variate de cetăţeni. Timișoara 2021 acordă prioritate deschiderii căilor de acces către experienţe culturale, nu doar grupurilor privilegiate, ci tuturor cetăţenilor. Publicul reprezintă pentru noi un punct central al Programului Cultural.

Două zile vor fi dedicate  cunoașterii “normelor și instrumentelor ” pentru a genera și aprofunda interesul faţă de evenimente culturale. Vor fi analizate studii de caz ale unor organizaţii europene și se vor efectua exerciţii practice.

Conținut

TMwork #2 - Citizens. Visitors. Community.

Formatori: Cristina da Milano

Perioada: 25-26 octombrie 2017

Cristina da Milano este unul dintre cei mai respectaţi experţi  din domeniul dezvoltării de strategii de implicare a publicului. Prin intermediul organizaţiei ECCOM (Roma, Italia), a dezvoltat programe atât pentru muzee renumite, cât și pentru operatori culturali independenţi. Prin expertiza sa, a contribuit la formarea unei echipe internaționale care a realizat un studiu pentru Uniunea Europeană privind sfera operatorilor culturali independenți, ce descrie noi modele și abordări pentru implicarea publicului.  

Participare

Atelierul se va desfășura în limba engleză iar participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Cei interesaţi se pot înscrie până în 25 septembrie 2017 prin completarea formularului de înscriere online iar rezultatele selecţiei vor fi comunicate celor înscriși în data de 29 septembrie 2017.

Pentru orice informații suplimentare legate de acest anunț ne puteți contacta la adresa: [email protected]