,

Dezvoltarea comunității de mediatori culturali - Arta care surprinde

20 Aprilie 2018 /  EDUCAȚIE ȘI FORMARE

Dezvoltarea comunității de mediatori culturali - Arta care surprinde

Event info
Data
20 Apr 2018
Ora
10:00
Locație
Centrul Info Turistic - Bastion

Timișoara 2021 continuă și în 2018 Programul Unității de Implicare a Publicului, o investiție pe termen lung în vederea pregătirii resurselor umane din sfera culturală pentru anul 2021 și după.

Al doilea atelier de formare din 2018, denumit Atelierul#4: ARTA CARE SURPRINDE // Cum întâlnim cultura vie în spațiul public? – o sesiune de formare dedicată deprinderii unor noi metode, tehnici și abilități de interpretare a artelor spectacolului pentru și cu publicul de toate vârstele. În acest sens, Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană în parteneriat cu Asociaţia MetruCub-resurse pentru cultură și în colaborare cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, lansează un APEL PUBLIC în cadrul Proiectului de consolidare și lărgire a comunității de mediatori culturali locali pentru înscrierea la al doilea atelier de formare din anul 2018.

Ce își propune TM2021?

Să crească comunitatea mediatorilor culturali din Timișoara, contribuind la dezvoltarea profesională a acestora prin diversificarea domeniilor culturale abordate și a tehnicilor și abilităților de a facilita accesul unui public cât mai diferit;

Să prilejuiască experiențe culturale relevante, memorabile, indiferent dacă inițiativa acestora aparține unor instituții, școli, sau altor programe educative, comunitare sau sociale.

De ce medierea culturală ?

Credem în capacitatea medierii culturale de a aduce mai aproape oameni, locuri, cartiere și comunități prin intermediul unor experiențe cu valoare individuală și colectivă. Experiențele de calitate transformă instituții, colecții, clădiri într-un spațiu al dialogului și al învățării active.

Conținut

Atelierul#4: ARTA CARE SURPRINDE // Cum întâlnim cultura vie în spațiul public?

Formatori: Victor Dragoș (RO) și Daniela Șilindean (RO)

Locuri: 25 participanți

Perioada: 20-22 aprilie

Participare

Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile sunt binevenite atât din partea profesioniștilor, cât și a voluntarilor.

Participarea la atelier include și implicarea în realizarea unor exerciții/ experiențe practice pe parcursul anului 2018.

Procedura de înscriere:

Completați Formularul on-line de înscriere disponibil aici. Apelul este deschis până duminică 15 aprilie (23:59). Rezultatele selecţiei vor fi comunicate celor înscriși în data de 16 aprilie 2018.

Pentru orice informații suplimentare legate de acest anunț ne puteți contacta la adresa: [email protected]