,

Memoriile Cetății 2019

14 Octombrie 2019 /  ARTĂ STRADALĂ

Memoriile Cetății 2019

Event info
Data
14 Oct 2019 — 20 Oct 2019
Locație
Timișoara - Cartiere

View event on Facebook

A doua ediție Memoriile Cetății consolidează legăturile dintre oameni și poveștile cartierelor timișorene. Fie că suntem conștienți sau nu, împărțim fragmente de memorie cu străzile pe care le străbatem, cu porțile pe sub care trecem, cu oamenii pe care îi cunoaștem sau chiar cu cei care ne sunt străini.

În perioada 14 — 20 octombrie aducem cultura la tine în cartier și descoperim împreună hărțile intime ale comunității.

Locuitorii vor avea astfel ocazia să descopere − alături de artiști, personalități ale orașului și turiști − tipuri de intervenții artistice în spațiul public, aflate chiar sub ferestrele lor.

Pentru că trecutul istoric este o componentă importantă a identității culturale, cei 30 de ani de la Revoluție vor fi comemorați în cadrul ediției din acest an. Pornind de la premiza că istoriile se completează una pe cealaltă, bazându-se pe martori și pe mărturii directe, artiști și localnici vor încerca să contureze perspective personale asupra evenimentelor din '89. Fragmente ale memoriei colective, care au supraviețuit timpului vor fi transmise mai departe devenind o punte între generații, dar și un prilej de dezbatere și conștientizare a însemnătății lor istorice.

Mai multe informații și detalii legate de program puteți să găsiți la adresa memoriilecetatii.timisoara2021.ro

Proiectul Memoriile Cetății este realizat de Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.