,

Windows - Dacia 2018

20 Iunie 2018 /  NONE

Windows - Dacia 2018

Event info
Data
20 Iun 2018
Ora
19:00
Locație
Timișoara - Cartierul Dacia

Asociaţia Timişoara-Capitală Culturală Europeană în parteneriat cu Institutul Intercultural Timișoara organizează în zona Pieței Dacia, în perioada 20-23 iunie, spectacolul WINDOWS.

WINDOWS este un spectacol de arte performative, în aer liber, intercativ, în care localnicii și vizitatorii răspund la o serie de întrebări pe diferite teme: de la problemele cu care se confruntă zilnic, până la cele existențiale.

Locuitorii primesc luminile colorate pentru a-și afișa răspunsurile în ferestrele lor, iar spectatorii pot participa din stradă, răspunzând la întrebări prin schimbarea între culori. De-a lungul serii se desfășoară o serie de spectacole de teatru și dans, care vor avea ca temă subiectele întrebărilor.

Artiștii care crează acest spectacol sunt Asier Zabaleta și Michael Hanna și vor colabora cu comunitățile locale pentru a genera o nouă serie de întrebări cu relevanță locală în fiecare oraș.

Michael Hanna a absolvit cursurile Universității din Ulster (Irlanda de Nord) în 2012 și a efectuat recent rezidențe la centrul de artă Millennium Court Arts Centre and Digital Art Studios. Este licențiat în sculptură, absolvind Colegiul de Artă din Edinburgh în 2009 cu calificativul BA (Hons). De-a lungul timpului, și-a expus lucrările în Marea Britanie, dar și la nivel internațional: Los Angeles, New York, Paris, Roma și la Centrul de Arte Kao Yuan din Taiwan.

Asier Zabaleta s-a născut la Ezkio (Gipuzkoa) în 1972. A studiat Artele Plastice la Universitatea din Țara Bascilor, iar dansul și teatrul în San Sebastian, Bilbao și Zürich. Înainte de a se alătura companiei elvețiene ALIAS (Geneva) în 1999, unde a participat la crearea a șase producții de teatru-dans, expoziții vii și improvizații publice; a colaborat cu mai multe companii de dans și teatru, inclusiv Arteszena, Adeshoras, Compañía de Vicente Sáez, Hojarasca, Q-ro y cía. and Maskarada.

Când a părăsit Elveția în 2004, a creat ERTZA COMPANY, cu scopul de a găsi un nou spațiu în care diferite discipline artistice ar putea funcționa împreună cu expresia fizică. Lucrările sale au fost văzute în China, Filipine, Brazilia, Peru, Costa Rica, El Salvador, Mexic, Israel, Lituania, Luxemburg, Elveția, Germania, Franța, Italia, Grecia, Spania și Portugalia.

Artiștii locali implicați în proiectul WINDOWS sunt membrii companiei de dans contemporan Unfold Motion din Timișoara.

WINDOWS Dacia este proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 al anului 2018.