,

TESZT - Patru spații publice 2018

20 Mai 2018 /  TEATRU

TESZT - Patru spații publice 2018

Event info
Data
20 Mai 2018
Ora
16:00
Locație
Timișoara - Piața Sf. Gheorghe

În cadrul TM2021 Xtentions, la Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, ce are loc în perioada 20-27 mai 2018, Timișoara 2021 în parteneriat cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara TESZT vor prezenta programul Fo(u)r Public spaces.

Unul dintre elementele cheie în timpul etapei de StartUp 2017-2018 pentru TM2021, este spațiul public unde oamenii trec, se întâlnesc, beau cafea, unde pot fi surprinse secvențe din viața de de zi cu zi. Prin colaborarea cu TESZT, în alegerile lor curatoriale și în sprijinul performanțelor care funcționează în spații neconvenționale, TM2021 deschide ușile, uneori închise, pentru noi experiențe artistice. Invităm cetățenii să se bucure de aceste experiențe pentru ca sunt ale lor și sunt parte din ele.

Program

Programul conține patru spectacole în aer liber, care vor avea câte două reprezentații cu acces gratuit.

Duminică, 20 mai, de la ora 17:00 și luni, 21 mai, de la ora 16:00, în Piața Libertății, va avea loc spectacolul de dans contemporan din Spania, „NO/Nato”, susținut de Grupul Los INnato (Marko Fonseca și Raúl Martínez).

NO/Nato este un spectacol despre masculinitate care încearcă să aducă la lumină, din perspectivă emoțională, ce înseamnă să fii bărbat, tată, frate sau fiu.

Grupul Los INnato a fost fondat în anul 2009, de Marko Fonseca [Costa Rica] și Raúl Martínez [El Salvador]. Amândoi au absolvit Conservatorio El Barco, au lucrat în mai multe companii de dans din Costa Rica, au avut spectacole în țările din America Latină și Europa și au obținut numeroase premii pentru interpretare și coregrafie.

Prințul gălăgios al bucătăriei, un one-man show cu muzică, acrobație și teatru al olandezului Bram Graflaand (Olanda) va avea loc duminică, 20 mai, de la ora 18:00, marți, 22 mai, de la ora 21:00 în Piața Sfântul Gheorghe.

Acest spectacol fizic se învârte cu frenezie între teatru, număr de circ și concert, dar discursul este, de fapt, despre prepararea unei clătite unice. Ingrediente zburătoare, muzică ritmată, un cuțit de bucătărie extrem de ascuțit - contribuie toate la forța conducătoare timp de douăzeci și șapte de minute și jumătate, cât e necesar pentru ca această odă să ajungă la punctul culminant... o clătită unică!

Vineri, 25 mai, de la ora 23:00 și sâmbătă, 26 mai, de la ora 22:00, la Muzeul de Artă (intrare de pe str. F. Mercy) va avea loc premiera spectacolului ”Altă zi cu soare” al Asociației Solidart. Spectacolul este bazat pe un caz real din Zorani, jud. Arad, al țăranului Serafin Oproni care a refuzat să intre în Colectivul comunist. Povestea a fost culeasă în cadrul proiectului cultural “Cămine în mișcare / Moving Fireplaces” organizat de Asociația Prin Banat și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și reprezintă evenimente reale prin care au trecut membrii familiei doamnei Rodica Codrea (născută Oproni).

Teatrul Auăleu, participant de mai multe ori la TESZT, va prezenta vineri, 25 mai și duminică, 27 mai, cu începere de la ora 22:00, în Piața Sfântul Gheorghe, premiera spectacolului „Omnia Opera Mortalium” – un muzical dinamic, interpretat în mai multe limbi română, engleză, germană, maghiară, italiană, franceză, ș.a.m.d.

Mai multe informații despre programul Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT puteți găsi aici: http://www.teszt.ro/ro/2018/program/spectacole/