,

Civicultura 2019 - Spectacolul orașului

19 Octombrie 2019 /  TEATRU

Civicultura 2019 - Spectacolul orașului

Event info
Data
19 Oct 2019
Locație
Parcul Dacia, Piața Mocioni, Parcul Regina Maria, Aleea Studenților

View event on Facebook

Timisorenii sunt invitați astazi 19 octombrie de la 19.00 la Shine your Light – Spectacolul orașului din cadrul CiviCultura 2019, care va avea loc concomitent în 4 spații din oraș interconectate cu ecrane și sisteme audio-video: Parcul Dacia, Parcul Regina Maria, Piața Mocioni (Sinaia) și Complexul Studențesc.

Scenele urbane CiviCultura au găzduit această săptămână 4 concerte Țapinarii, 4 reprezentații teatrale, 4 proiecții și 4 discuții libere (CivicTalks) cu locuitorii cartierelor, despre problemele colectate, pregătind astfel publicul pentru spectacolul „SHINE YOUR LIGHT – Spectacolul orașului”.

Spectacolul final, CiviCultura, însumează și rezumă, într-un mod artistic, problemele zonale povestite de locuitorii din cele 4 cartiere din oraș, oferind o perspectivă „luminoasă”: lucrurile pot fi și bune dacă alegem să ne implicăm în rezolvarea problemelor din spațiul comun. Te așteaptă o seară cu un spectacol cum nu vezi în fiecare zi, costume, lumini, ecrane, muzică, vietăți blamate ale cartierelor și zâne bune. În fapt, povești reale din jurul nostru. Ne vom plimba prin ecrane din cartier în cartier pentru 45 de minute.

CiviCultura [iulie-octombrie 2019] este organizat de Asociația Culturală Diogene și Teatrul Studențesc Thespis în colaborare cu BIS Teatru, și constă în acțiuni socio-culturale care promovează implicarea civică a locuitorilor Timișoarei, ajutându-i să-și găsească curajul de a se transforma, din beneficiari ai proiectelor locale, în voluntari și chiar inițiatori.

Proiectul CiviCultura a fost lansat la Timotion 2019.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Asociației Timișoara 2021 Capitală Culturală Europeană și cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, fiind parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

CiviCultura și spectacolul-nucleu sunt realizate și cu sprijinul Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Casa de Cultura a Studenților Timisoara, FITT Timisoara, Fundația Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara. Parteneri media: TVR Timisoara, Radio Europa Liberă România
Sponsori: Intel Movidius, Optilux