16 Septembrie 2019

COMUNICAT Re:Tracing Bartok

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii anunță cu regret anularea evenimentului Re:Tracing Bartok, organizat de Lucian Ban în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 și finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Motivele acestei anulări sunt cerințele contractuale solicitate de domnul Lucian Ban, respectiv tranșe care nu au fost agreate de Consiliul Județean Timiș, finanțatorul proiectului, un avans de 85% din proiect, comparativ cu avansul prevăzut de finanțator la 30%) și daune de întârziere a plății de 10% pe zi din valoarea contractului.

Evenimentul ar fi fost programat în perioada 1-5 noiembrie 2019 și ar fi beneficiat de finanțare din partea Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii prin Consiliul Județean Timiș. Consiliul Județean Timiș a alocat pentru acest proiect 100.000 de lei (aproximativ 21.000 euro).

Evenimentul Re:Tracing Bartok era un eveniment de cercetare a muzicii culese de Bela Bartok și de reinterpretare în alte ritmuri (jazz, muzică electronică). În cursul anului trecut, evenimentul a fost susținut financiar de Asociația Timișoara 2021 cu 12.500 de euro, dar și la începutul acestui an când a fost finanțat cu 5000 de euro.