,

PUNCT TERMIC I: Ateliere transdisciplinare

24 Octombrie 2019 /  EDUCAȚIE ȘI FORMARE

PUNCT TERMIC I: Ateliere transdisciplinare

Event info
Data
24 Oct 2019 — 27 Oct 2019
Locație
Timișoara - PT29, Zona Lipovei

View event on Facebook

PUNCT TERMIC este un proiect realizat sub egida Asociației UNFOLD MOTION în colaborare cu Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii și sprijinul FITT Timișoara. Proiectul are scopul de a promova cultura în cartierele timișorene și de a o contextualiza în spații și comunități periferice. În același timp, proiectul își propune reciclarea unor spații tehnice, denumite puncte termice, dându-le și sensul de centre culturale active. Interacțiunea din cadrul acestui eveniment invită locatarii din zonă să socializeze și să pună baza unei comunitățimai solide.

Spațiul punctelor termice va fi folosit ca și platformă de lucru și suport de intervenție artistică, proiectul prevăzând o colaborare între artiști locali, artiști din diasporă, artiști europeni și public. Punctele termice vor deveni ateliere cu rol educativ, ce vor avea ca finalitate lucrări artistice, rezultat al colaborării dintre artiști și comunitate. Aceste ateliere se vor adresa copiilor, adulților și persoanelor în vârstă.

Primul eveniment al acestui proiect va avea loc în perioada 24 - 27 octombrie (joi - duminică), în punctul termic PT29 situat în zona Lipovei, pe Intrarea Iasomiei nr 1. În serile zilelor de joi și vineri, între orele 18:00-22:00 și pe întreg parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, se vor organiza ateliere de sculptură, lighting design, literatură, dans contemporan, pictură. Atelierele vor introduce publicul în aceste arte, având ca finalitate lucrări vizuale sau performative sincretice. Punctul terminus al acestui eveniment îl reprezintă o lucrare finală experimentală - performance, ce va cuprinde toate artele explorate, având ca actor principal, comunitatea din cartier. La final, duminică, se vor susține spectacole și expoziții cu lucrările realizate în zilele anterioare.

Locuitorii din zonă sunt așteptați să participe la atelierele de creație, să devină actori ai evenimentelor, să socializeze sau să vizioneze și mai ales să își susțină vecinii din cartier care vor face parte din lucrarea artistică performativă.

Proiectul este realizat de Asociația Unfold Motion în parteneriat cu AsociațiaTimișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, prin intermediul programului cultural prioritar„Timișoara. CapitalăEuropeanăa Culturii 2021”, fiind parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019

BEGA! 2020 - Borealis

1 Octombrie 2020 / Artă Stradală

BEGA! 2020 - Borealis

BEGA! este un program principal al stației “Light Over Borders” (Lumină peste granițe) creat de PLAI împreună cu comunitatea creativă a orașului pentru Timișoara Capitală …

View more from this territory